‘BEST CASE’ PRESENTATION AWARD JULANG NAMA AKMAL HISHAM DI LONDON BREAST MEETING 2016

untitledbvdfg

KUBANG KERIAN, 15 September 2016 – Dr. Akmal Hisham Miswan, Pelajar Ijazah Sarjana Surgeri (Surgeri Plastik) Tahun 2, Pusat Pengajian Sains Perubatan (PPSP), Universiti Sains Malaysia (USM), dianugerahkan sebagai pemenang 'Best Case, Best Save' Oral Presentation Award di London Breast Meeting 2016 yang diadakan di sebuah kolej berprestij di London iaitu Royal College of Physicians pada 8 hingga 10 September lalu.

Pembentangan yang bertajuk, "A Successful Breast Reduction of 14.9% Total Bodyweight without Recurrence in a 5 year Follow-up" adalah berkaitan dengan teknik pembedahan reduktif payu dara ke atas pesakit yang mempunyai sejenis penyakit 'gigantomastia' yang jarang-jarang berlaku.

London Breast Meeting merupakan satu Persidangan Pembedahan Plastik yang diiktiraf oleh British Association of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgeons (BAPRAS) dan European Association of Plastic Surgeons (EURAPS). 

Persidangan tersebut bukan sahaja dianggotai oleh pakar-pakar pembedahan plastik daripada United Kingdom dan Eropah malahan turut dianggotai oleh pakar daripada seluruh Amerika.

Persidangan ini turut disiarkan secara langsung dalam pelbagai bahasa seperti bahasa Sepanyol, Rusia dan bahasa Cina.

Tema persidangan tahun ini adalah berkaitan dengan aspek bukti, standard dan kontroversi dalam estetik dan pembedahan pembentukan semula payu dara.

Teks/Foto: Lailatul Hafiza Abdul Rashid/Akmal Hisham Miswan

doctor di radio

infomedic usmkk

SIPC

Hubungi Kami

Pusat Media Dan Perhubungan Awam
Kampus Kesihatan,
Universiti Sains Malaysia,
16150 Kubang Kerian
Kota Bharu, Kelantan
 
Tel. : +609-7673000
Faks : +609-7671060

Pautan Kerajaan

 
 

Penafian

Universiti Sains Malaysia tidak bertanggungjawab ke atas apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman web ini.

Keselamatan Dan Dasar Privasi

  • Kemaskini: 25 Oktober 2020.

 

© 2019 Pusat Media Dan Perhubungan Awam. Universiti Sains Malaysia, Kampus Kesihatan. Hak Cipta Terpelihara.